Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Konservativ dødsdrift

Mie Harder: Efter valgnederlaget har Lars Løkke Rasmussen, som beskrevet her i spalterne, været hurtigt ude med et løfte om, at oppositionen vil stå sammen mod nye skatter og afgifter under en kommende rød regering. Men det løfte holdt ikke mange dage.

Mie Harder Fold sammen
Læs mere

Konservative har nemlig som altid næse for en dårlig sag: »Det Konservative Folkeparti er overhovedet ikke bundet til, at alt, hvad vi gør, skal koordineres med nogle andre partier først,« udtaler Lars Barfoed til Berlingske og åbner dermed for, at partiet kan indgå i et solosamarbejde med Thorning-regeringen.

Godt nok er størstedelen af de konservative vælgere flygtet mod højre til Venstre og Liberal Alliance, men alligevel fastholder partiledelsen kursen mod midten. Partiet har vel også i ti år lagt stemmer til nye skatter og afgifter under en borgerlig statsminister, så hvad gør det, om regeringslederen fremover er socialdemokrat? Groft sagt venter i gru på, at en eller anden i partiledelsen får den geniale idé at føre samarbejdspolitikken skridtet videre: For i samarbejdets ånd er der vel intet smukkere end en komplet sammensmeltning med de Radikale?