Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Konkurrence: Jyllands mest skøre borgmester

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Ikke mere dansk

Eva Selsing

Borgmester-skørhedskonkurrence! Så er der mere kommunalt selvhad til alle. I Favrskov Kommune dropper man nu ordet »dansk« i beskrivelse af madpolitikken. Borgmester Nils Borring (S) føler nemlig, at det er »symbolpolitik«. Hvilket jo ikke er helt forkert – men spørgsmålet er, hvorfor det dog skulle være dårligt? Det kan man vel kun synes, hvis man egentlig ikke bryder sig om det, der kan kaldes »dansk«.

Borring forsøger måske at overgå en anden herresmart og trendy og rap Jyllands-borgmester med galopperende oikofobi, nemlig Thomas Andresen (V), Aabenraa, som forleden mente, at krav om håndtryk var at ligne med nazisme.

Hvem er så mest skør? Herfra holder vi på Andresen. Borring må oppe sig, men konkurrencen om at blive den største megasmarte og meget urbane kommune-Danmarkshader i Jylland er hård. Ingen tvivl om det.

Afgudsdyrkelse af mad

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Groft sagt er en redaktion af rationelt bekymrede og satiriske personer. Vi er derfor enig med alle dem, som synes, at tildelingen af Michelin-stjerner fylder alt, alt for meget i medierne.

Hvad skal det til for at gudedyrke fødeindtagelse på denne måde? Ja, føden må gerne være god og ordentlig. Rene råvarer. Simpel tilberedelse. Ernæringsrigtigt. Men så er det også sagt. Groft sagt ser langt hellere, at vi lægger vægten på at dyrke ånden og ikke det materielle. Derfor vil vi gerne slå til lyd for en kvoteordning, som i forhold til så mange andre forslag herom giver mening. Vi foreslår, at man får to TV-magasiner og avissektioner om bøger, filosofi, religion, matematik og lignende hver eneste gang, der er blot ét magasin og én sektion om mad. Se, så kunne vi få proppet noget indenbords, som havde virkelig værdi.