Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Kongehuset

04DEBGro-Ditlev-Tamm-122532.jpg
Ditlev Tamm Fold sammen
Læs mere

Forleden tog en jurastuderende her i bladet kongehuset op til kritisk revision. Der er da også meget, som i en moderne verden taler imod den gamle institution, der koster penge ikke blot til monarken, men også til forhenværende og nuværende familiemedlemmer, der end ikke orker at bo i Sønderjylland, hvor de faktisk havde den opgave at repræsentere netop monarkiet som en sammenhængskraft.

Det kunne man til gengæld nok gøre noget ved, hvis man ville. Kongefamilien ser jo pæn ud, og man ved så nogenlunde, hvad man har.

Kigger man rundt i det danske politiske landskab af forhenværende eller nuværende statsministre eller formænd for Folketinget, så ved man også så nogenlunde, hvad man kan få, hvis landet skulle blive en republik, og det er formentlig nok til at redde kongehuset i hvert fald en generation frem.