Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Komiske Bjerregaard

I en undersøgelse lavet af den hæderværdige »Foreningen for Undersøgende Journalistik«, hvis formål er at fremme den lødige, dybtgående journalistik, altså den journalistik, som overhovedet berettiger, at pressen har en særlig status i et demokratisk land, mener omkring halvdelen af de danske journalister, at ytringsfriheden er under pres.

Claes Kastholm Hansen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som hovedårsag angives frygten for voldelig islamistisk fundamentalisme. Derefter følger frygten for den nationale sikkerhed og for kritik fra religiøse mindretal. Det undrer Groft sagt, at frygten for den berygtede radikale Xenia Stampe slet ingen rolle spiller. Eller frygten for Mogens Blicher Bjerregaard, der nok er ukendt for det store flertal af Groft sagts læsere, hvilket kun er rimeligt. Den glade mand er formand for Dansk Journalistforbund og har været det siden yngre stenalder. Som journalistformand ville han have gjort sig i de gamle kommunistiske diktaturer, idet han er i besiddelse af et lyssyn så stærkt, at det er ham umuligt nogensinde at se noget som helst problem. Sådan var det i det store og hele under Muhammedkrisen, og sådan er det i dag, hvor han muntert siger til Jyllands-Posten: »Som jeg ser den måde, som medierne har udviklet sig på i Danmark, er det ikke mit indtryk, at pressefriheden er blevet specielt truet«. Ja, Komiske Ali har mange efterlignere.