Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Klimaet helliger midlerne

Det er gået noget stille henover det danske medielandskab, at nogle hackere er trængt ind i et verdens mest fremtrædende klimaforskningscentre og dér har kopieret store mængder data og e-mails fra britiske og amerikanske klimaforskere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ellers tale om artig læsning. Klimaalarmisterne, der synes at se statslig regulering af alt, der rø’r sig, som et selvstændigt mål, afslører således i indbyrdes e-mails, hvordan de gerne laver, hvad de selv kalder »tricks« med data for at få global opvarmning til at virke mere voldsom, end den ellers ville være, ligesom de diskuterer, hvordan de bedst kan underminere tidsskrifter, der publicerer forskning, de ikke er enige i. Men denne fine avis skriver såmænd blot en artikel, der fortæller, at »forskeres mail« er blevet »misbrugt i bitter klimastrid« af »klimaskeptikere«. Til formålet har man som ekspertvidne hentet professor i meteorologi Eigil Kaas, der mener, at det bare siger noget om, hvor langt ude klimaskeptikerne er kommet: »Det er jo latterligt, og det viser, at skeptikerne er løbet tør for faglige argumenter,« siger Eigil Kaas, der, hvis han har en doktorgrad, vist må være spindoktor.
Gad vide, hvordan medier og klimaforskere havde reageret, hvis det var Bjørn Lomborgs computer, der var blevet hacket, og at det dér fremgik, at statistik-lektoren havde fusket med tal eller prøvet at underminere andre forskeres muligheder for at få deres resultater offentliggjort? Nok lidt anderledes, men Lomborg er jo heller ikke på Det Godes side.