Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Klikdemokrati

06DEBKLAUS-KJ-LLER--104338.jpg
Klaus Kjøller Fold sammen
Læs mere

Anders Samuelsen (LA) stiller ultimative krav, Thulesen Dahl (DF) foreslår, at de tre store partier, S, DF og V, arbejder sammen, og han peger gerne på Mette Frederiksen (S) som statsminister om nødvendigt. Og Søren Pape (K) foreslår, at blå blok mødes på Marienborg til krisemøde.

Tendensen er klar: Politiske topnyheder handler efterhånden mindre og mindre om politisk substans og mere og mere om politik som realityshow. Politik i gammeldags forstand med nationaløkonomiske detaljer og andre kedsommeligheder bliver mere og mere unødvendig for at skabe de mange klik på Facebook og avisernes netsider, som måler altings vigtighed.

Det gode er, at alle borgere kan deltage i debatten. Det dårlige er, at kun en skrumpende minoritet af stadigt mere desperate politiske nørder efterhånden er klar over, hvad landet i virkeligheden har brug for.