Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Klik

Klaus Kjøller: Det er en underlig opfattelse, ekstremister som norske Breivik og franske Mohammed Merah har, at det kan fremme deres politiske sag at slå mennesker ihjel.

Klaus Kjøller Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det eneste, de helt sikkert får ud af det, er jo at styrke det etablerede system, som de vil have omstyrtet. Især styrker de statsledere som Stoltenberg og Sarkozy, som efter drabene står frem og viser statsmandsformat ved at holde stærke taler, hvor de udtrykker befolkningens afsky og maner til sammenhold mod galskaben. Så vidt Groft sagt er orienteret, findes der ikke et eneste eksempel på, at et demokratisk samfund er faldet til patten, fordi en terrorist har slået nogle ihjel. Og da mange af disse terrorister er intelligente, højt uddannede mennesker, må de da vide, at de kun styrker den øjeblikkelige statsleder og alle etablerede samfundsinstitutioner som politi og efterretningsvæsen med deres hovedløse aktion. Og den tidligere operative chef for PET Hans Jørgen Bonnichsen, som igen skal optræde i alle medier og forklare os, at noget må være slået klik. Hvilket Groft sagt kun kan give ham helt ret i.