Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Klatrekristne

Edith Thingstrup. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søndag 7. september indvier Frederiksholm Kirke en klatrevæg. Den er sat op på kirkens tårn. Og naturligvis står domprovst Anders Gadegaard klar til at indvie den under biskop Peter Skov-Jakobsens opsyn. Herefter kan man klatre op til 15 meter op i luften. Og rappelle sig mod jorden igen. Den lokale sognepræst er begejstret, ja, måske er ånden kommet over hende.

»Når man står for foden af klatrevæggen er vi alle lige. Det kræver det samme mod og den samme tillid at stige til vejrs, ligegyldigt hvem du er. Det giver rigtig god mening i Sydhavn Sogn, som er et meget broget sted at være,« fortæller sognepræst Helene Ferslev.

»Man forpligter sig til at tage vare på de andre i gruppen og styrke og støtte hinanden, når man klatrer. Det minder meget om næstekærligheden, som kristendommen kræver af os,« forklarer sognepræsten.

Sortseerne vil påstå, at kirken agerer moderne Babelstårn ved at lade sig bestige. Optimisterne vil konstatere, at de bare er glade for tant og fjas i de københavnske kirker. Lidt sjove skal de jo være, inden de alligevel bliver omdannet til kulturhuse med de tidligere sognepræster som viceværter. Og hvis man fortsat er interesseret i evangeliet, er der jo andre steder, man kan tage hen. Alle er velkommen i Smørumovre, også fordrevne kristne fra Sydhavnen.