Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Kirsten Birgit var sjov, mens hun gik i flæsket på V-ministre - men ikke når det går ud over S-topfolk

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Homorygter på DR TV

Jarl Cordua

Et såkaldt satireprogram på Radio24syv er nu gerådet ud i stormvejr efter, at det er gået op for flere, at programmet definerer skarp samfundskritisk satire som noget med at drille politikere og mediefolk ved at berette om deres påståede homoseksuelle aktiviteter, druk og ikke mindst narkomisbrug. Så kan de lære det, kan de!

I lang tid gik det mest ud over især Venstres ministre, og det kunne dele af mediedanmark godt leve med. I den seneste tid er socialdemokrater dog også endt i skudlinjen, så nu er det ikke helt så sjovt mere.

Det forhindrer imidlertid ikke DR i at forhandle med satirikerne om at lave en TV-serie skrevet af Adam Price kendt fra TV-serien »Borgen«. Groft Sagt iler til med en ny banebrydende idé: Lad den dog handle om druk, narko- og homorygter om kvindelige radikale politikere!

Rul med øjnene og bladr videre

Niels Jespersen

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Kunne det virkelig passe, at Danmark er det mindst feministiske land i verden? Det mente britiske The Guardian og åbenbart også flere danske medier, der ukritisk bragte historien om, hvordan en international undersøgelse med over 25.000 respondenter udråbte Danmark til en form for ligestillingsmæssigt Mordor.

Og nej, det kunne selvfølgelig ikke passe, for nu er det kommet frem, at Saudi Arabien ifølge samme undersøgelse er det mest feministiske land i verden. Altså salafistiske Saudi Arabien der nægter kvinder stemmeretten og som holder titusindvis af østasiastiske kvinder som hus og sexslaver. Hvis De, kære læser, er en af dem, der ruller med øjnene og bladrer videre, når de hører om den slags undersøgelser - ja, så bliv for Guds skyld ved med det.

Provinsielle medier

Nicolai Svejgaard Poulsen

Nicolai Svejgaard Poulsen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

At følge de danske mediers bestyrtelse over, at det ikke er et samlet Europa, der kan se Margrethe Vestager som oplagt formand for det hele, er lidt som at følge danske medier under Oscar-uddelinger - vantroen over, at det ikke i sig selv er nok, at noget har forbindelse til Danmark, er overvældende.

Processen om at udpege EU-Kommissionen er et omfattende spil simultanskak mellem stærke statsledere, og danskerne er fem millioner ud af 500 millioner europæere. Man kommer kort sagt ikke så langt, hvis man kun hører efter, når en dansker bliver omtalt.

Groft Sagt kan anbefale Mediedanmark at komme lidt mere ud - og at lære sig fransk og/eller tysk, så man faktisk kan følge med i, hvad der foregår nede i Europa, når de får fikse idéer.