Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Kevin Magnussen kan passende lade flyet stå, slukke for bilmotoren og lukke munden

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Hold nu op

Peter Nedergaard

Formel 1-køreren Kevin Magnussen vil gerne gøre noget for klimaet. »Der er mange måder et regne det ud på, men der er ingen tvivl om, at kød-industrien står for en betydelig del af det samlede CO-2-udslip,« siger Magnussen til BT. Magnussen har derfor at holde op med at spise kød og blive veganer.

Groft sagt er også meget klimabevidst. Vi er endda så bevidst, at vi ved, at Magnussens veganeri forslår som en skrædder i helvede i forhold til hans racerkørsel og evindelige flyveri mellem klodens forskellige formel 1-baner.

Vi foreslår derfor storudlederen af CO2 Magnussen, at han tager konsekvensen og skifter job. Eller også at han holder op med at kæfte op om det, han ikke ved noget om.

Bedre end Nobel

Eva Selsing

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

De husker måske virakken omkring Nobelprisen i litteratur til den østrigske forfatter Peter Handke for nylig? Handke har fremført proserbiske synspunkter efter Balkan-krigene, hvilket fik kritikere til at beskylde Nobel-komitéen for at legitimere apologi for krigsforbrydelser.

Men vi kan gøre det endnu bedre her i Danmark. Her har en udsultet, karseklippet, venstreekstrem mand med et vitriolsk had til de postkoloniale bærere af ’hvidhed’, netop modtaget Nordisk Råds litteraturpris og 300.000 kroner oveni.

Ja, De har ret: vi har givet en fornem pris til en vaskeægte racist. Men det bliver bedre, for denne halvautonome racepoet tillod sig, i sin takketale, at opfordre til »konfrontation« med »hvidheden« og kaldte statsminister Mette Frederiksen for racist. Fordi noget med udlændingepolitik og blabla-AFA-snak.

Så Nobel kan godt gå hjem og lægge sig med sin proserbiske prismodtager, Nordisk Råd legitimerer ikke apologi, men den ægte vare. Gammeldags racisme, som kun en anæmisk skinhead, der er propskidefuld af hudfarvebaseret had, kan servere den. Velbekomme!