Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Karikaturer

Claes Kastholm Hansen Fold sammen
Læs mere

Forfatteren Stig Dalager, der i sin tid var initiativtager til »Tonekunstnerselskabet«, dvs. 12 forfatteres protest mod »tonen« i udlændingedebatten, udtaler nu , som citeret af Berlingskes Mads Kastrup, at ytringsfriheden fortsat ikke er truet.

Da han er en usædvanlig selvcentreret forfatter, betyder ytringsfrihed for ham først og fremmest hans egen ytringsfrihed. Så han har ret. Han siger aldrig noget af betydning. Derfor kunne ingen finde på at true hans ytringsfrihed.

Forfatteren Carsten Jensen, ligeledes medlem af Tonekunstnerselskabet, forstår ifølge samme kilde ikke, hvorfor det er så vigtigt at gøre grin med islam. Carsten Jensen forstår kun, hvorfor det er så vigtigt at gøre grin med ting, når han selv gør det. Så ud fra sine begrænsede forudsætninger har han også ret. Ligeledes ifølge Mads Kastrup skriver Øjvind Hesselager, chefredaktør for fagbladet Journalisten, at han »ikke tror på provokationen«. Hesselager er åbenbart uvidende om, at næsten alle den vestlige verdens åndelige fremskrift er frugter af provokationer.

Nogle mener, at disse tre riddere af den begrænsede ytringsfrihed har det til fælles med Jyllands-Postens Muhammed-tegninger, at de ikke er virkelige, men karikaturer. Groft sagt mener derimod, at de bare taler, som de har forstand til.