Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Kamp mod vindmøller

Klaus KjøllerDet er rigtigt set af demonstranterne oppe i Østerild Klitplantage, at vold er godt, når små grupper skal sætte deres vilje igennem.

Klaus Kjøller Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hverken fristaden Christiania eller Ungdomshuset havde eksisteret i dag, hvis det ikke havde været for en lille gruppes voldelige selvtægt og kamp mod politi og demokratiske flertalsbeslutninger. Alligevel må den tapre skare i plantagen berede sig på nederlag. For det første, fordi forsyningslinjerne fra København, som skal tilføre store mængder maskerede unge stenkastere og talrige fotografer og reportere fra TV 2 News til kamppladsen, er alt for lange. For det andet, fordi situationen politisk er alt for rodet: Oprørerne støttes ikke kun forudsigeligt af Enhedslisten og de Radikale, men også af Dansk Folkeparti, som ellers altid tjener som samlende hadeobjekt i den slags aktioner. For det tredje, fordi flokken af demonstranter slet ikke er trænet til panserkamp mod Skovstyrelsens bæltekøretøjer. Derfor ender demonstrationen bare som et broget sammenrend af godhjertede, harmløse idealister, som kæmper forgæves mod vindmøller.