Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Kager i kontekst

05DEBjeve-Hans-Hauge-172326.jpg
BMINTERN - Hans Hauge Fold sammen
Læs mere

Ord får betydning af den kontekst, de er i, og de er aldrig ikke i en kontekst. Men skal en kage også sættes ind i en kontekst og i så fald hvilken?

Det er Zetlands chefredaktør, Lea Korsgaard, der mener, at kagen skal ind i en kontekst. Og kagen er naturligvis Inger Støjbergs (V) kage i anledning af stramning nr. 50.

Men hvorfor skal den kage ind i en kontekst? Jo, advarer chefredaktøren, for folk behøver i dag slet ikke medier. Folk kan »konstatere selv«. Folk er ofre for en »impulskultur« og »billig journalistik«. Folket tror ikke på autoriteter. Folket råber højest og så højt, at de slet ikke kan høre Korsgaard. Men allerværst er det, at fællesskabet forsvinder. Med andre ord:

Hvis kagen ikke sættes ind i Zetlands kontekst, kan magthaverne slet ikke styre massernes oprør. Zetland lyder som den katolske kirke, der frygtede, at folket selv konstaterede, hvad der stod i Bibelen. De sociale medier er en ny reformation.