Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Kabells frilandsmuseum

05DEBjeve-Edith-Thingstrup-.jpg
BMINTERN - Edith Thingstrup
Læs mere
Fold sammen

Venstrefløjen i København står til at vinde det kommende kommunalvalg. Det viser en Gallup-måling for Berlingske. Dermed tegner der sig en mulighed for et fremtidigt flertal mellem Enhedslisten, Alternativet, SF og Radikale. Til gengæld må Socialdemokratiet se sig henvist til at være en del af blå blok. Enhedslisten jubler, naturligvis. »Ingen havnetunnel og cykler i stedet for biler,« messer partiets miljøborgmester Morten Kabell. »Jeg har svært ved at forestille mig, at det vil betyde, at Frank Jensen ikke bliver overborgmester, men til gengæld vil han være nødt til at føre en grøn politik,« siger Morten Kabell.

Groft sagt oversætter: Det betyder som bekendt, at København skal leve højt på de turister, der bliver fragtet til byen med fly og krydstogtskib , og de bilejere, som arbejder i byen, men heldigvis bor udenfor.

Det er let nok at være »grøn«, når man har outsourcet sin miljøbelastning og gjort sig selv til et skatteyderfinansieret frilandsmuseum.