Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Joofs disruption

05DEBjeve-Edith-Thingstrup-.jpg
BMINTERN - Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere

»Mennesker skal disrupte deres liv, og det skal vi også med vores samfund,« lød det fra Hella Joof. Reaktionen kom prompte fra det røde dagblad Information under overskriften »Hella Joof er hele Danmarks Nietzsche«. Her håner chefredaktør Rune Lykkeberg den populære skuespiller og harcelerer over, at Joof gang på gang opfordrer danskerne til at tage sig sammen og lade være med at kræve så mange penge af det offentlige. »Det er synd for overklassen, og det går ud over os alle sammen,« ironiserer Lykkeberg.

Det, som virkelig gør de røde sure, er Joofs snusfornuftige pointer, såsom: »Skattelettelser, det er ikke noget, man får. Det er nogle penge, man havde i forvejen, som man bare slipper for at betale.« Den slags sandheder kan man ikke sige ustraffet, så Lykkeberg slutter på højstemt vis: »Vi ved, at det gør ondt på det rigtige sted, når vi hyler og skriger om det sociale svineri. Og vi bliver ved, indtil samfundet er blevet mere retfærdigt.« Så kan Joof lære det. Hvis de blå ikke sender de røde nok penge, vil de røde hyle endnu mere. Tænk hvis de brugte al den energi på at kræve noget af sig selv.