Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Jødehad: Hvor ser du den yderste højrefløj marchere, Morten Helveg Petersen?

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Alternativ virkelighedsopfattelse

Bent Blüdnikow

De Radikales medlem af Europa-Parlamentet, Morten Helveg Petersen, skriver på Facebook: »Antisemitismen vokser og den yderste højrefløj marcherer i gaderne. Men vi må aldrig glemme. Aldrig tage freden for givet. Og kæmpe mod anti-semitisme og had i alle afskygninger.«

Det er vel næppe i de københavnske gader, at Helveg Petersen har set den yderste højrefløj marchere? Og skal man tro internationale undersøgelser, kommer truslerne mod jøderne ikke kun fra den yderste højrefløj, men også fra den yderste venstrefløj - og ikke mindst fra radikale muslimer.

Det er spændende at høre, hvor Morten Helveg Petersen har set den yderste højrefløj marchere. Måske var det i Malmø, hvor Sveriges statsminister Stefan Löfven netop har afholdt en storstilet konference om antisemitisme. Der var ganske vist kun ganske få jøder til stede, for jøderne er chikaneret ud af byen. Men det var måske også »den yderste højrefløj«, der jog dem ud af Malmø?

Lavineproblemer

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Lars Møller

Problemerne i Forsvaret vælter ned ad bjergsiden som en endeløs række laviner. Ved lidt eftertanke kan man nok dele dem op i store og små.

Det er et stort problem, at ansatte i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har haft fede tider med at berige sig selv. Problemer med kreditkortsvindel, som drejer sig om et meget lille antal, samt at ansattes flyrejser i 479 tilfælde ud af 19.000 har været for dyre, må nok rubriceres som små.

Groft sagt må henlede opmærksomheden på, at i gamle dage sad der ved hvert tjenestested en skrap HKer, der holdt øje med kreditkort, forbrug og rejser. Der var ingen slinger i valsen. Nu har man en hel styrelse med mange akademikere, og alt svømmer. Er centrale vagthunde langt fra det virkelige liv bedre end lokale?