Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Jakob Ellemann-Jensens fornemmelse for SAS

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Internationalt bondeparti

Eva Selsing

SAS-fadæsen er gaven, der bliver ved med at give. Tag nu oppositionens nominelle leder, Uffe Ellemann - gestaltet i den sælsomt bekymringsfri sønnike Jacob -  hvis perspektiv på sagen lød således på Twitter:

»Det er da et OK skudsmål! Hvad er det, folk er rasende over…?« Det kan ikke komme som en overraskelse, at kulturelt selvhad vækker glæde i bondepartiet, som altid søger at skjule sin provinsialitet bag pastichet dyrkelse af Det Store Udland (wow! Sushi!). Men at Ellemann(erne) har så lidt forståelse for, hvor idédebatten er herhjemme, er alligevel overraskende.

Så var det befriende at se konservative Rasmus Jarlov og socialdemokratiske Rasmus Stoklund irettesætte den fro Venstre-ignorant, hvis formåen udi borgerlig idékamp er omvendt proportional med egen, og farmands, vilje til magt. Åh, det bliver nogle lange år, før statsministeren atter er blå.

Industriens ligestilling

Niels Jespersen

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

»Fagbevægelsen bør tage et større ansvar for mere ligestilling,« mener adm. direktør i Dansk Industri, Lars Sandahl. Det er selvfølgeligt en ærlig mening at have, men hvorfor er det så op til fagforeningerne at forhandle øremærket forældreorlov med løn ved overenskomstforhandlingerne? Hvis ligestillingen lå Dansk Industri så meget på sinde, så kunne de vel tilbyde det kvit og frit.

Nuvel. Så gør Dansk Industri sikkert så meget andet for ligestillingen tænker De sikkert. Måske tager de ansvar på anden vis. Groft sagt har set på DIs direktion. Den indeholder hele én kvinde. Hun hedder Marion og arbejder med kommunikation. Hende skulle Sandahl måske lytte til en anden gang.