Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Islam-debatten

05DEBjeve-Klaus-Kjoeller-Gr.jpg
BMINTERN - Klaus Kjøller Groft Fold sammen
Læs mere

Det franske satireblad Charlie Hebdo har onsdag publiceret en forside med en tegning om sidste uges angreb i Spanien. Forsiden viser to mennesker, som ligger på jorden i en blodpøl, efter at de er blevet kørt over af en varevogn.

Teksten lyder: »Islam, den evige freds religion«. Charlie Hebdos redaktør, Laurent »Riss« Sourisseau, forklarer, at forsiden er blevet publiceret, fordi eksperter og politikere »undviger svære problemstillinger på grund af hensynet til moderate, lovlydige muslimer. Debatten og spørgsmålet om religionens rolle og i særdeleshed islams rolle i disse angreb er forsvundet fuldstændigt.« Nej. Debatten foregår hele tiden – med attentater fra den ene side og mindehøjtideligheder og »vi må ikke lade os knække«-taler fra den anden. Og efter hvert debatindlæg styrkes islamkritiske politiske partier.