Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

IS-lederen Al-Baghdadi fik skam en fin nekrolog i de Trump-hadende medier

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

En lærd mand

Eva Selsing

Hvad gør man, hvis man nu er et mainstreammedie og hader Trump? Så gør man, hvad man kan for at tale Trumps fjender op. Således Washington Times, som publicerede en nekrolog om den berygtede IS-leder, Abu Bakr Al-Baghdadi, hvori han beskrives som »en strengt religiøs lærd«. Hvilket må siges at være årtusindets eufemisme.

New York Times var også flinke over for manden og citerede en trosfælle, der kendte ham, for at sige, at han havde en »spirituel gave«, og var god til at holde sin moské proper.

Jaeh. Baghdadi, der holdt af at torturere og voldtage sine fanger og stod i spidsen for en ubegribelig, systematiseret ondskab. Gad vide, hvordan disse mediers nekrolog over Adolf Hitler havde set ud i dag. Noget med at han skam havde en oprigtig interesse i den bildende kunst og var god ved dyr?

Vi vil have den totale viden

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Det er godt nok for galt. Groft sagt er forarget. Berlingske kan berette om, at mindst 12 gange i marts og april kom en fødende kvinde ind på en fødeafdeling i Danmark – uden at moderen var registreret som gravid i noget offentligt system.

Der er således tale om, at staten i hele 1/600 af alle indlæggelser af fødende ikke ved alt på forhånd om vedkommende.

Groft sagt er klar i mælet. Det kalder på mere registrering. Det kalder på kritik. Det kalder på kontrol. Det kalder på opsøgende jordemoderteams. Må vi anbefale, at sundhedsministeren hurtigst muligt kaldes i samråd. Hvordan kan det ske i et rigt samfund?