Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Intet nyt under solen: Velfærdsstaten tjener talentløse skiderikker, impotente grødbønder og socialdemokrater…

Søren Pind. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Intet nyt under solen

Søren Pind

Denne avis kunne i sidste uge berette, at en lille gruppe danskere bruger ca. 80 procent af udbetalt overførselsindkomst, forbrug af hospitalskapacitet og fængselskapacitet. Ti procent står for mellem 77 og 100 procent af de samlede udgifter i denne sammenhæng. Og nu det socialdemokratiske mareridt: Det samme tal gør sig gældende i New Zealand, der har en væsentlig mindre velfærdsstat end vores.

Man må altså forstå, at velfærdsstaten i Danmark er dyr. Meget dyr. Og intet flytter. Den tjener hundehoveder og hængerøve, lusede amatører, elendige klamphuggere, latterlige skidesprællere. Talentløse skiderikker, impotente grødbønder - og socialdemokrater…

Hvori rimeligheden i at de øvrige 90 procent i denne sammenhæng skal betale til netop disse ti procent, hænger hverken sammen med Oskar Hansens storslåede tekster eller børnenes statsministers retorik. Groft sagt konstaterer, at Prædikeren stadig har ret: Der er intet nyt under solen.

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Islamglade herrer fra universitetet

Eva Selsing

Og så var der den om islamforskerne, der sagde, at dette eller hint problem med islam slet ikke eksisterede. Hørt det før? Ja, kun sådan cirka hver gang en ekstremt uhildet og evigt objektiv islaminteresseret akademiker åbner munden. Denne gang er det en yndig duo, der her i avisen fortæller, at når vi ser shariaråd som et problem, er det kun på grund af væmmelige politikere og meningsdannere.

D’herrer islaminteressenterne ønsker fromt, at vi »lægger værdidebatten til side og tager problemerne alvorligt«. Akkeja. Hvis bare det var sådan, at islam og indvandring var værdineutralt. Men det er det jo bevisligt ikke. Det ville man vide, hvis man ikke af eksempelvis ideologiske årsager var forhippet på at afpolitisere islamiske spørgsmål til blot at være fænomener i verden på lige fod med »vand«, »blæst« og »stole«.

Islamforskningen i Danmark bør få en lobbyistpris en dag. Passende overrakt af noget ayatollah-beslægtet.