Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Institutionen i kroppen

Klaus Kjøller Fold sammen
Læs mere

Alle, der har familie på plejehjem, og som følger lidt med i plejehjemmets arbejde, ved, at der typisk kun er en enkelt nattevagt til en hulens masse beboere.

Men forleden opdagede så også TV-Avisen disse kendsgerninger, og derfor er flere politikere nu i gang med at kræve flere på nattevagt.

Det er tankevækkende, at sagens væsentligste aspekt slet ikke behandles, nemlig hvordan medicineringen af beboerne stille og roligt efter indflytningen efterhånden lægges således til rette, så plejehjemmets rutiner kan overholdes. Det betyder bl.a., at sovemedicin bruges til at sørge for, at nattearbejdet for den ene nattevagt ikke bliver helt umuligt. Det betyder også, at ble indføres tidligt for beboere, som har brug for at komme ofte på toilettet.

Det er almindelig institutionslogik, at sådanne ting sker. Og derfor pudsigt at opleve, at landets største nyhedsmedium og oprørte politikere behandler sagen helt uden at komme ind på, hvordan institutionen overlever ved at invadere beboernes kroppe.