Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Indianer-Lauritzen

06DEBjeve-Mads-Fuglede-Grof.jpg
BMINTERN - Mads Fuglede Groft Fold sammen
Læs mere

Det meste af Danmark var målløse da den nyhed, at Danmark nu er i besiddelse af et Disruptionråd, løb ind. Det virkede ligeså fornuftigt, som at udstyre Emma Holten med en megafon eller en blind chimpanse med en bazooka. De færreste blev tryggere ved tanken efter at have hørt Disruptionrådets opgave forklaret af den allersidste mohikaner, Hella Joof.

Men intet af dette synes at påvirke skatteministeren, der gik til statsministeren og foreslog, at vi som indianerne brændte hele vores skattesystem ned hvert syvende år og skabte syv nye. »Forestil dig,« sagde Lauritzen, mens han stirrede Løkke i øjnene, »at du hvert syvende år brænder hele DSB ned til grunden, for at erstatte det med syv nye DSB,« hvorpå Løkke nikkede og sagde: »Det er jo godt nok gået skidegodt for indianerne, vi gi’r det et skud.«