Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Inden i Corydon

05DEBjeve-Edith-Thingstrup-.jpg
BMINTERN - Edith Thingstrup Fold sammen
Læs mere

Den tidligere socialdemokratiske finansminister Bjarne Corydon skal være ny chefredaktør på dagbladet Børsen. I den anledning har han givet et interview til avisen. Her bliver Corydon spurgt: »Du har en fortid som socialdemokratisk minister, og Børsen har et liberalt udgangspunkt. Hvad har du gjort dig af overvejelser omkring avisens linje?« Groft sagt oversætter: Journalisten spørger, om Corydon er blevet liberal.

Til det svarer den tidligere finansminister: »Jeg glæder mig også til at skrive ledere, men vi kommer til at diskutere formen. Mit udgangspunkt er til enhver tid at sikre en indædt uafhængighed af politiske interesser, af ideologi og af særinteresser. Vi skal have øjnene på bolden mere end noget andet.« Groft sagt oversætter, hvad Corydon svarer: Nej, jeg er ikke liberal, men bare teknokrat.