Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Ikke flere lommepenge

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I kølvandet på den norske terrortrussel fra hjemvendte Syrien-krigere, går det borgerlige Danmark ud med en stærk melding om de »danske« ditto. Både V, K og LA kritiserer Socialdemokraterne for ikke at tage Syrien-truslen alvorligt – det er ikke nok bare at holde øje med de tilbagevendte, tikkende terrorbomber, som S-retsordfører Trine Bramsen lover. Og vi forstår så fuldstændigt den blå skepsis over for dette: Ingen med deres fornuft i behold ville overlade den enfoldige Bramsen og hendes venner ansvaret for så meget som en ørentvist – og da slet ikke for noget så vigtigt som danskernes sikkerhed.

Derfor går de borgerlige anderledes bestemt til sagen: skal man fjerne terrortruslen, så skal de »danske« Syrien-krigere ikke have nogen velfærdskroner. Sådan. Ha! Dét skal nok lære en fanatisk, menneskehadende terrorist in spe, der kun kerer sig om lykken i det hinsides, at opføre sig ordentligt. Man ser det for sig: Så kommer vores pyjamasklædte terrorven gående ved Nørreport, parat til at begå massemord – men så læser han i avisen, at han kan blive frataget sin SU, og så lader han være! En usigelig lykke er gjort med dette standhaftige, borgerlige forslag.

At det eneste rigtige, hvis man oprigtigt ønsker at beskytte danskerne, naturligvis er at lukke for tilbagerejse fra de jihad-ferierende personer, falder ikke de bovlamme blå ind. Heri er de på niveau med Bramsen, og det er som bekendt ikke noget at prale af.