Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

I lovens navn

Peter Kurrild-Klitgaard: De ved ellers, hvordan man holder lørdag aften i Afghanistan. I Badghis-provinsen har Taleban således den forgangne weekend henrettet en enke, som i øvrigt bar på sit ufødte barn.

Peter Kurrild-Klitgaard Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hun havde nemlig efter ægtemandens død haft en affære med en anden mand og var blevet gravid. Så den gravide fik først 200 piskeslag og derefter en ladning bly lige i hovedet. Groft sagt-redaktionen har ikke umiddelbart kunnet finde en kommentar fra en af landets mest fremtrædende Afghanistan-kendere, den ellers nok så meddelsomme imam Abdul Wahid Pedersen. Men vi går vel næppe helt galt i byen, hvis vi gætter på, at den store Afghanistan-ven er af den mening, at han nok ikke selv ville deltage i den slags, men at det ville være utidig og ufølsom indblanding, grænsende til det kulturelt imperialistiske, hvis man tillod sig at kritisere den slags. Eller måske Wahid Pedersen alligevel ville tage afstand? For der var trods alt ikke tale om god, ordentlig stening, som jo med imamens egne velkendte ord er en strafform, der nok er grusom men dog »er blevet forordnet af Skaberen selv«, og som vi mennesker derfor ikke er »bemyndigede til at ændre på«.