Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

I det mindste går nutidens unge venstreekstreme ikke med partisantørklæde og maosko

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godhedens brutalitet på KU

Bent Blüdnikow

Voldsmændene på Nørrebro forsøger med vold at bestemme, hvem der har ret til at ytre sig. De politiske korrekte på Københavns Universitet forsøger med ord at gøre det samme. Det fremgår af et referat fra et møde på universitetet, som Weekendavisen bringer. Krænkelseskulturen og identitetspolitikken har nået så hysteriske højder, at professor Thomas Brundholm beskriver stemningen som en »godhedens brutalitet«. Han nævner, at han skrev en kronik i Berlingske, som kritiserede universitetets retningslinjer for krænkende adfærd og så brød helvede løs blandt hans kolleger: »Så blev jeg pludselig en højreorienteret fascist, en hvid majoritetsmand, der ikke forstod noget. Det har været hårdt.«

Brundholm skulle have prøvet de gale venstresocialister med partisantørklæde og maosandaler i 1970erne og 1980erne. De unge nu er lige så ekstreme, men de går da bedre klædt.

Er der en voksen til stede?

Anne Kirstine Cramon

Anne Kirstine Cramon. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

EU-Kommissionen har fået en ny officiel indpisker ved navn Greta Thunberg. Den 16-årige pige har efter lidt hjemlig hyggeindoktrinering forladt teenageværelset for at agere dirigent for det hysteriske klimakor i EU. Greta Thunberg skælder nu EU-toppen ud på ugentlig basis, alt imens Juncker og Co. gurgler lidt i klimavinen for samtidig at agere klakører i Thunberg-maskinen.

Groft Sagt vil gerne bringe en efterlysning. Er der ikke en voksen til stede som omgående vil stoppe dette hysteriske sceneri? Er det for meget at forvente, at vi igen begynder at lytte til voksne, der rent faktisk har forstand på emnet? Hvis ikke, foreslår Groft Sagt at alt fra finanslove til nyreindgreb fremover også skal udføres af 16-årige.

Dør S af sult?

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Vi husker vel alle historien om de radikale politikere, som stod ved en kæmpe buffet, men som alligevel døde af sult, da det var så umådelig svært for dem at vælge mellem retterne. Spørgsmålet er, om vi ikke har fået en hel del socialdemokrater i Folketinget, som er i nøjagtig samme situation. Ingen partier trykker så ofte på den gule »hverken for eller imod«-knap som socialdemokraterne.

Siden valget for snart fire år siden har partiet 96 gange stemt blankt på den gule knap. Det svarer til lige knap fem procent af afstemningerne. Partiet lurepasser og fedtspiller, lyder kritikken fra begge sider af folketingssalen. Groft sagt er enig i kritikken. Har vi socialdemokrati, som vil have magten for enhver pris? Inklusive at dø af politisk sult?