Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

I det godes tjeneste

Edith Thingstrup. Fold sammen
Læs mere

Når Roskilde Festival er slut, har de glade gæster efterladt sig et bjerg af affald. Men skidt pyt, for Roskilde Festival er en godgørende institution, som blandt andet bekæmper madspild. Det har folketingsmedlem Pernille Rosenkrantz-Theil bemærket.

»Det gør mig glad, at al den mad ikke går til spilde,« jubler Rosenkrantz i Politiken.

»Bekæmpelse af madspild handler om, hvordan alle har et ansvar for at passe på vores planet og sikre, at Jordens ressourcer fordeles retfærdigt og ikke bare smides ud,« fastslår hun. Uden dog at forklare om det er retfærdigt, at deltagerne på Roskilde Festival smider mere ud på et par dage, end en afrikaner gør hele sit liv.

I Frankrig har man forbudt supermarkeder at smide spiselig mad ud. »Jeg synes, at vi bør overveje at indføre noget lignende i Danmark,« erklærer Rosenkrantz-Theil, som også gør sig forestillinger om adfærden på markedet.

»Lovgiver vi om, at supermarkeder ikke må smide spiselig mad ud, giver det dem incitament til at købe mad ind i mindre mængder,« filosoferer hun.

Men ifølge Miljøstyrelsen er det almindelige husholdninger, der står for over halvdelen af madspildet i Danmark. Mon ikke Rosenkrantz’ næste logiske skridt vil være at forbyde husholdninger at smide mad ud?

I det godes tjeneste er alt tilladt. Det er derfor de venstreorienterede har taget patent på godhed.