Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Hvorfor lægger IS-krigerne deres flugtforsøg midt i advokaternes ferie?

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Korte svarfrister

Niels Jespersen

Fuldstændig som forventet benytter IS-krigere forvirringen efter tyrkernes krigserklæring mod kurderne til at sætte farten mod Europa. For at holde dem ude ønsker regeringen akut at fratage danske IS-krigere deres statsborgerskab, men det kritiseres af Jytte Lindgård, formand for Foreningen af Udlændingeretsadvokater:

»Det er ikke okay kun at give en uge til høringssvar, og det er endnu mere urimeligt at lægge det i efterårsferien, hvor alle er væk.«

Groft sagt ved da heller ikke, hvad det ligner, at IS-krigerne lægger deres flugtforsøg midt i advokaternes ferie. Har de ingen respekt for dansk arbejdsmoral? Misforstå os ikke, Groft sagt mener også, at det er et problem med korte svarfrister. Især når det kommer til de svære spørgsmål vedrørende retsstaten, men at det går ud over nogens ferie, er vi ærligt talt bedøvende ligeglade med.

Socialkammerateri

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

»Er De medlem af Socialdemokratisk Forbund? Svar omgående ja eller nej.« Sådan telegraferede et socialdemokratisk byrådsmedlem i Aarhus i september 1929 til en københavnsk skolemand, der søgte stillingen som skoledirektør.

Den slags behøver man ikke i dag i ministerierne, når man søger folk til stillingerne som presse- og kommunikationschef. Her ved man på forhånd, hvem der er socialdemokrater, og de får i høj grad de ledige stillinger. Siden folketingsvalget har otte ministerier ansat nye presse- og kommunikationschefer, og i seks af tilfældene har de nyansatte mere eller mindre tætte bånd til Socialdemokratiet eller har forbindelser til en nuværende minister.

Groft sagt er en hund efter åbenhed. Vi foreslår derfor, at den ønskede politiske holdning fremgår af stillingsopslaget: »Socialdemokratisk sindet presse- og kommunikationschef søges.«