Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Hvor var amerikanerne under slaget ved Dybbøl - eller 9. april?

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Peter Nedergaard

Den amerikanske præsident Donald Trump mener ikke, at han på nogen måde har ladt kurderne i stikken, når han har åbnet for, at Tyrkiet kan invadere den nordlige del af Syrien, som de kurdiske styrker har befriet for Islamisk Stat. USA har allerede gjort mere end rigeligt for kurderne, siger Trump. Desuden betoner han, at kurderne heller ikke var der for USA under Anden Verdenskrig. »De hjalp os ikke i Normandiet, eksempelvis,« som han udtaler.

Groft sagt synes, at argumentationen er interessant. Ja, den kan eksempelvis også vendes mod amerikanerne selv, når de kræver dansk oprustning og Grønland fri for ikke amerikansk indflydelse. Hvor var amerikanerne, da vi havde brug for dem under slaget ved Dybbøl i 1864 eller 9. april 1940?

Uhyggeligt

Eva Selsing

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Mette vil overvåge mere. Og liberalisterne græder selvfølgelig over udsigten dertil. Ja, det gør vi andre da også. Men der mangler ligesom noget i ligningen »øget overvågning = mindre frihed.« For hvorfor mon nogen mener, at overvågning er nødvendigt? Kunne der være substantielle grunde til det? Nope, nix, nein, det er bare rigtig dum kollektivisme, hvis man spørger los liberalos af i dag.

Men ikke nok med, at liberaleren ikke kender til indvandringens problemer. Nej, man har tilsyneladende heller ikke noget alternativt bud på, hvad der så skal gøres – hvis ikke overvågning er svaret.

Vi skal måske bare gøre … ingenting? Nej, det er ikke fair. Liberalister ved godt, hvad der skal til for at komme problemerne med indvandrervold til livs, og det er selvfølgelig at sætte skatten ned. Og fjerne nøddeafgiften. Og så noget med nogle rettigheder, som mestendels skal komme de tilvandrede til gode. Ja, så skulle vi være der. At Mette ikke kan se dét er en skandale og viser, hvor nationalkonservative alle er blevet. Det er uhyggeligt!