Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Hvor er det dog bare urimeligt, at von der Leyen bliver kommissionsformand

udland
Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Et EU uden iskias-problemer

Jarl Cordua
Ursula von der Leyen ligner den næste EU-kommissionsformand efter Jean-Claude Juncker, og det er naturligvis for galt, nu hvor danskere har hidset hinanden op til at mene, at kun Margrethe Vestager evner at klare det job.

Til trods for det, så har EU-landenes regeringschefer udvist den enestående frækhed at pege på en kandidat fra unionens betydeligste økonomi og folkerigeste land. Tilmed er vedkommende endog konservativ og derfor fra det største parti ved det nys overståede EU-parlamentsvalg. At von der Leyen også har været minister i 14 år i Merkels regeringer og Tysklands første kvindelige forsvarsminister, formilder ikke sindene.

Groft Sagt aner dog en håbefuld fremtid for Europa, hvor en ny kommissionsformand ikke længere sættes i forbindelse med akut opståede »Iskias-problemer«, der i nogen tid har tjent som forklaring på, hvorfor EUs øverste chef offentligt har optrådt i bizarre situationer.

Ligestilling

Lars Møller

Næsten 70 procent af børn med for højt ulovligt skolefravær, dvs. mere end 15 procent, kommer fra etnisk danske familier. De skal sanktioneres, hvis ghettopakken gennemføres. Det er ifølge formanden for skolelederforeningen Claus Hjortdal symbolpolitik af værste skuffe, fordi man rammer fuldstændig ved siden af det, man forsøger at ramme.

Groft sagt er lidt forvirret. Her gik man og troede, at fidusen ved ghettopakken og fraværsstraffen var at minimere det ulovlige skolefravær, så ungerne kunne lære at læse, skrive og regne og hvis det er symbolpolitik, så går Groft sagt med skam at melde også ind for symbolpolitik.

Fake News i TV 2

Bent Blüdnikow
I en nyhedsudsendelse på TV 2 sagde TV 2-reporter Simi Jan, at Israel ønsker Iran fjernet fra landkortet. Det har selvfølgelig aldrig været tilfældet. Iran har derimod tit og ofte truet Israel med udslettelse. Hvordan er det gået hen over hovedet på TV 2s journalist? På Facebook skriver den konservative politiker Mogens Lønborg, at han har spurgt TV 2s nyhedsdirektør, Ulla Pors, hvordan den slags fortalelser kan opstå.

Iran har udbredt sine fangarme i Mellemøsten. Under dække af atomaftalen med præsident Obama, der ikke indeholdt begrænsninger for Irans aggression, har præsteregimet støttet terror og slyngelregimer. EU har møder med Iran for at styrke handelsaftaler på trods af USAs sanktioner.

Da danske medier har travlt med at fremstille præsident Trump som den egentlige trussel mod verdensfreden, er det meget lidt vi hører om Irans rædselsgerninger, som bl.a. omfatter henrettelse af homoseksuelle.

Men måske er Israel også skyld i det?