Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Hvor er det dejligt med alle disse hvide danskere, der er krænket på andres vegne

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Herskerteknik

Eva Selsing

De har hørt om TV-værten, der klædte sig ud som muslim til fastelavn og efterfølgende måtte undskylde? Kritikken, viser det sig, kom ikke fra muslimer, men fra en dansk kvinde som bestyrer Instagramkontoen »Krænkelseskulturelle memes«. Hun hedder Anne Katrine Raahede Hansen og arbejdede dygtigt for at rejse vrede og harme på de sociale medier mod TV-værten.

Et fornemt eksempel på herskerteknik. På rå magt, der bruges til at udskamme folk, som ikke retter ind efter hegemoniets diskurs. Hvilken bomstærk vilje til tyranni og ensretning. Denne Anne Katrine Raahede Hansen burde gå ind i politik. Eller, bedre, militæret. I Sovjet.

Labil Alliance

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Nogle havde måske troet, at LA var blevet et så lille og afskallet parti under spærregrænsen, at muligheden for at foretage politiske herresving af rent matematiske grunde var forsvundet. Tidligere så vi ellers en forhenværende partiformand sidde i et træ og ultimativt kræve massive topskattelettelser lige indtil, at han blev stillet en ministerpost i udsigt.

Vi så også, hvordan LA fra en regeringsposition truede med at stemme imod regeringens egen finanslov for derefter alligevel at vende rundt og stemme for, uden at have fået noget rigtigt til gengæld. Men disse 180 graders ændringer er alligevel ikke forsvundet. Nu mener en tidligere tilhænger af det såkaldte tildækningsforbud mod burka og niqab i form af MFeren Henrik Dahl, at forbuddet skal ophæves, da det mestendels er usaglig symbolpolitik. Er  politisk labilitet ganske enkelt en del af LAs DNA?