Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Hvor er de moderate Radikale?

05DEBjeve-Hans-Hauge-172326.jpg
BMINTERN - Hans Hauge Fold sammen
Læs mere

Vi opfordrer tit »moderate« muslimer til at sige fra over for ekstreme eller radikale muslimer – også kaldet »islamister«. Men gælder det samme ikke også i en anden og meget dansk sammenhæng? Bør moderate Radikale ikke tage afstand fra ekstremister i partiet?

I de Radikales kirkeblad, Politiken, fejredes 500 året for Luthers 95 teser imod Romkirken med, at en fhv. landsformand for Radikal Ungdom og relativist, Victor Boysen, opfordrede til Grundlovsbrud. Han vil nedlægge folkekirken.

Vi går ud fra, at det er Radikal politik ganske som afskaffelsen af monarkiet. Vi savner, at kendte, moderate Radikale som Marianne Jelved, præstedatteren Vestager eller hendes præstefar eller sognepræst Mikkel Wold tager afstand fra ekstremisterne. De mange danske præster, der både læser Politiken og er Radikale? Hvor er de?