Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Hvis Simon Emil var en bog, ville han være en anmelderdarling, som ikke blev solgt

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Hvis Simon Emil var en bog

Niels Jespersen

Kan De huske, da Politiken støttede Ellen Trane Nørby som Venstres næstformand? Det gik som forventet. Nu har Organet for den højeste oplysning fundet en ny anstændig borgerlig at knuselske, nemlig Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Vil de stemme på ham? Næppe. Det vil de borgerlige vælgere ikke engang. Simon Emils rekord selv som ekstremt profileret LA-politiker, var under 7.000 personlige stemmer.

Hvis Simon Emil var en bog, ville han være en anmelderdarling, som ikke blev solgt og var han et medie, ville han være Zetland eller Føljeton som gør alt det, folk siger de vil have, men som ingen abonnerer på.

Nu har liberale småpartier før overrasket, men Groft sagt har svært ved at se potentialet i denne Nyere Alliance. Så skal det være med en anden frontfigur. Løkke? Han ville stå sig bedre med sit eget parti, frem for at have Simon Emil hængende om halsen som en albatros.

Friskoler

Lars Møller

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Reaktionære kræfter har forgæves forsøgt at forstå, hvorfor undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) vil skære i statens tilskud til privatskoler. Ministerens forklaring om, at friskolerne har ophobet enorme formuer på borgernes bekostning, holder ifølge sagkundskaben ikke, da skolerne skal spare sammen til vedligeholdelse og renovation, men hvad er så årsagen?

Groft sagt kan med sin historiske indsigt heldigvis kaste lys over sagen. Pernille er jo tidligere enhedssocialist og i deres parallelsamfund er partiets hovedbestyrelse diktatorisk enebestemmende. Fuldstændig som politbureauet var i Sovjetunionen. Pernille har samme magt over folkeskolen, hvorfor det jo ikke nytter med uafhængige friskoler. De må væk.

I mangel af et dansk Sibirien, tager man bare deres penge.