Pernille Skipper i Sorø
Peter Nedergaard
Pernille Skipper er inviteret til gymnasiet på Sorø Akademi for at give et oplæg om, hvordan hun ser på dansk politik lige nu. Bagefter skulle der være spørgsmål. Men de borgerlige gymnasieelever i Sorø kan ikke lide hendes synspunkter og holdninger, og de råber og buher ad hende. Hun får aldrig sagt et ord. Da hun trækker sig tilbage, går eleverne efter hende, så hun må benytte bagudgangen.
Dagen efter skriver Lars Løkke Rasmussen (V) et af sine berømte Facebook-opslag, hvori han roser eleverne for at have taget så markant afstand fra at skulle høre på Pernille Skippers forskruede synspunkter. »Virkelig godt gået«, skiver han. »Så kan hun lære det, kan hun.«
Nåh, nåh, nej. DET ville aldrig ske.
Der mangler en
Lars Møller
I regeringens og Dansk Folkepartis bestræbelser på at minimere effektiviteten blandt samfundets institutioner og maksimere spredningen af samme, må Groft sagt gøre opmærksom på, at man mangler en væsentlig institution. Vi må i al beskedenhed henlede opmærksomheden på Vejdirektoratet. Denne organisation er helt gået under radaren.
Ydermere kan Groft sagt afsløre, at den siden 2010 har stået for 35 store anlægsprojekter, hvoraf kun ét er blevet forsinket. Oven i købet er 29 af 35 gennemført billigere end budgetteret. Det er jo helt horribelt, at dette har stået på i årevis uden at de ansvarlige har grebet ind.
Groft sagt må forlange, at Vejdirektoratet øjeblikkelig splittes op i mindre enheder, samt at disse flyttes til udkanten. Det kan simpelthen ikke fortsætte.
Journalistisk ædruelighed
Bent Blüdnikow
Danmarks Radios USA-korrespondent Steffen Kretz var helt oppe at køre, efter han havde hørt advokat Michael Cohen kalde præsident Trump for en fupmager og racist under en høring i Senatet. Ganske vist var der ikke et eneste ord om den konspiration (collusion) i Cohens udsagn, som kan bruges til at vælte Trump. Kretz sagde: »Det er et vidnesbyrd, som er eksplosivt og uden fortilfælde i amerikansk
politik.« Det er næppe rigtigt og som Wall Street Journal skriver i en leder: »Høringen afslørede kun få nye detaljer.«
Man skal trække 75 pct., nej 80 pct., fra i alle danske reportager om, hvad der foregår i USA. Det hele er skruet op til voldsomt hysteri. Og det er ikke fordi denne Groft Sagt-skribent er Trump-fan, men fordi han er tilhænger af journalistisk ædruelighed.
Og nu er det helt nye, at Senatets forkvinde, Nancy Pelosi, netop har sagt, at det ikke er en god ide at rejse tiltale mod Trump uanset
Mueller-rapportens indhold. Den collusion-sag, som alle har skrevet om i årevis spalte op og spalte ned, havde ikke mange procenter i sig.