Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Hvis nu vi indfører ansigtsgenkendelse, kan det være, at nogen endelig lægger mærke til Venstres formand

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Ellemann-Jensen VIL genkendes

Peter Nedergaard

Venstre går nu officielt ind for indførelsen af teknologien angående ansigtsgenkendelse. Da Inger Støjberg for få måneder siden gav sin tilslutning, var der stor modstand i folketingsgruppens ægte og ultra liberale falanks. Groft sagt har på rygtebørsen hørt om en teori, som skulle kunne forklare paradigmeskiftet.

Erkendelsen af, at Jakob Ellemann-Jensen er alt, alt for usynlig, har efterhånden bredt sig og er blevet så stærk, at alle midler må tages i brug for at afhjælpe problemet. Ja, selv illiberal teknologi. For hvem ved? Muligvis vil den også i ny og næ sende Ellemann-Jensens ansigtstræk ud som en identificerbar plet i det store digitale rum.

Hurra, kystbanesocialisterne lever

Bent Blüdnikow

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

For år siden talte man om kystbanesocialister. Det var typer fra Gyldendal, DR og Politiken, der levede i sus og dus og boede i de rige områder i Nordsjælland og stemte på venstrefløjspartier.

Denne Groft sagter troede i sin naivitet, at den type venstreorienteret luksusmenneske var en saga blot, men det viser sig, at han eksisterer i bedste velgående. Berlingske har netop bragt et portræt af den 60-årige Thomas Heurlin, der lever af at producere fjernsyn til DR og »krydrer tilværelsen med en 29-årig hustru, en hurtig Harley og gode piller.« Heurlin har en fortid som særdeles aktiv DKP-kommunist, men stemmer nu på Enhedslisten. Han udviser overhovedet ingen anger over sin totalitære fortid. Nu lever han et luksusliv og bor i en villalejlighed i Hellerup.

Det er skønt at få bekræftet sine mest dæmoniske fordomme. Tænk at et så dobbeltmoralsk menneske ganske uforfærdet i Berlingske videregiver sine socialistiske tanker og understreger hykleriet med sætningen: »Jo, det er vigtigt for mig at have fine ting.«