Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Hvis bare københavnerne tager egen genbrugskop med på café, er der ingen problemer i hovedstaden

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Det sidste rigtige problem i København

Niels Jespersen

Som det er alle københavnere bekendt, så bor vi i en by aldeles fri for problemer og udfordringer af nogen art. Gaderne og skoletoiletter er pinligt rene, trafikken flyder, der er boliger til alle og integrationsproblemer og kriminalitet er en saga blot. I den situation er det naturligt at kommunens politikere, som vi kan takke for herlighederne, kaster sig over andre vigtige emner.

Det gælder f.eks. Klaus Mygind (SF) der vil have kommunen til at lave sin egen »event-kop« der efter tysk forbillede skal genudlånes og afleveres på byens caféer. Vissevasse at den slags genbrugskopper er langt mere ressourcekrævende end engangskrus. Kommunen har i forvejen vist sit talent som cykeludlejer og skraldespandsproducent, så hvorfor ikke også en kop?

Elsk din Netto som dig selv

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Det debatteres netop nu, om de mange arbejdsløse akademikere skal »nedlade« sig til at tage et ledigt job i Netto. Groft sagt er klar med et svar, som er »ja«. Alle jobs er fine jobs. Alle jobs i det danske samfund er der nogle, som skal udføre.

Det er dybt urimeligt, at kassedamen i Netto skal medfinansiere dagpengene til en arbejdsløs akademiker, som omvendt ikke er villig til at varetages hendes job.

Kan man som akademiker ikke få et job, fordi man er for kræsen eller ikke besidder solide kvalifikationer, som arbejdsgivere efterspørger, er et Nettojob en god mulighed for at blive selvforsørgende. Herfra kan man så søge videre, hvis det er det, man vil. Akkurat som alle andre kan.