Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Hvem vil de danske Trump-hadere nu projicere deres narcissisme over på?

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Hvad gør de nu?

Peter Nedergaard

De deciderede Trump-hadere i Danmark har haft en storhedstid de seneste fire år. Han er blevet kritiseret for at være narcissistisk, uforudsigelig, irrationel og med et anstrengt forhold til sandheden. Groft sagt er ikke uenig i karakteristikken. Men vi har ikke udbredt os om den. Vi har mere holdt os til pro & contra i forhold til det politiske indhold af Trumps politik.

Derimod har vi overladt personkritikken til dem, som ligner ham på disse felter. Thi psykologividenskaben er ret entydig. Hvis man meget voldsomt angriber en anden for at besidde visse persontræk, kan det meget vel skyldes, at man selv er en flov indehaver af de samme træk. Det kaldes projektion.

Hvem vil de danske Trump-hadere nu projicere deres narcissisme over på?

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Oikofobi

Eva Selsing

Nogle venstreekstreme aktivister har smidt gipsstatuen af Kunstakademiets grundlægger, Frederik V, i havnen. De skyldige er sure over kolonitiden og ønsker »at italesætte de måder, hvorpå kolonitiden er usynliggjort, men stadig har direkte konsekvenser for minoritetsgjorte mennesker inde og uden for kunstakademiet«.

Hvis ikke politiet bestod af grædende socialpædagoger, var de på pletten, smed hærværkerne i kasjotten og tvang dem til, med deres egne, privilegerede hænder, at vaske, rense og genindsætte statuen på sit podie. Men retfærdighed er efterhånden en by i Rusland, så vandalerne får sikkert en pris af Kronprinsparret næste år i stedet. O tempora.