Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Hvem skabte Yazdani?

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Hvem skabte Yazdani?

Hans Hauge

Jens Philip Yazdani er både vært i et radioprogram og endog klummeskribent i det, der engang var en borgerlig avis, Jyllands-Posten. Yazdani har været revolutionær socialist, medlem af SUF ligesom Pernille Skipper og andre, men er vist rykket til højre. Hvem ved.

Nu læser han persisk på Københavns Universitet, og det er jo et nyttigt fag. Han mener, at de studerende lever i fattigdom, og at SU skal hæves med 100 procent.

Hvordan er Jens blevet til noget? Det er et rent tilfælde. Han blev skabt af tidligere folketingsmedlem for DF, Martin Henriksen. Alle husker, hvad Martin Henriksen sagde, nemlig at han ikke kunne vide, om Jens var dansker. Det har i den grad fremmet Jens’ karriere. Uden den kreative Martin ingen fattig, men berømt Jens.

Folkeskoletolerance

Eva Selsing

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

En far på Østervangsskolen i Randers er blevet smidt ud af skolebestyrelsen. Det er han, fordi han posterede en kritisk kommentar om en religionstime, hvor en muslimsk dreng optrådte i islamisk ornat. Han ønskede, at skolen også oplyste om islams skyggesider. Faren, der er politisk aktiv i DF, blev følgelig ekskluderet efter et mistillidsvotum.

Hvorfor nu det? Fordi han er DFer? Neej, da – hvordan kunne De få sådan en tanke? Det er fordi skolebestyrelsen går så meget op i tolerance og åbenhed og diversitet og at man skal respektere andre perspektiver og holdninger, at han måtte ud. Det kan I vel nok se?