Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Hvem er mest grisk?

05DEBjeve-Edith-Thingstrup-.jpg
BMINTERN - Edith Thingstrup
Læs mere
Fold sammen

Politikerne på Christiansborg har besluttet at henlægge Folkemødet til en lille by på en lille ø, så tusindvis af mennesker flokkes dertil i nogle få dage, og hotellerne er udsolgt flere år i forvejen.

De lokale beboere har benyttet sig af lejligheden til at udleje deres huse og haver i henhold til loven om udbud og efterspørgsel. Og nu er politikerne blevet sure. Lars Løkke opfordrer bornholmerne til at holde op med at »presse citronen«. Og Bornholms borgmester Winnie Grosbøll opfordrer bornholmerne til at være lidt mere fair med priserne. »Det er ambitionen, at prisniveauet kommer ned,« siger hun.

Men hvorfor dog det?

Så bliver der jo bare længere ventelister til de få overnatningsmuligheder. Og hvorfor skal politikerne blande sig i priserne? Især når det er dem, der har skabt prisniveauet ved at sende tonsvis af embedsmænd og politikere på skattebetalt ferie på solskinsøen? Måske er bornholmerne en smule griske. Men de mest griske – det er dem, der lader skatteyderne betale for festen.