Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Hvad skal vi med kvinder? Nå jo, de kan dække over vores tåbelige fejltagelser

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Hvad skal vi med kvinder?

Peter Nedergaard

I Skatteministeriet findes der et adfærdsmæssigt kodeks, som alle skal overholde. Heri slås det fast, at man ikke som ansat i ministeriet må få udført sort arbejde. Den øverste administrative chef i ministeriet er Jens Brøchner, som har et sommerhus i Rørvig. Det har fået en tilbygning, som håndværkere fra Litauen har stået for. Betalingen af dem er angiveligt foregået direkte med kolde kontanter, og de har overnattet i sommerhuset under hele arbejdet.

Man skulle tro, at det var et problem for departementschefen, men det er det ikke, for det hele er konens skyld. Hun har haft kontakten. Departementschefen har nok også blot troet, at de sovende i sommerhuset var tilfældigt logerende, som hun havde inviteret indenfor. Hvad skal vi med kvinder? Groft sagt har svaret: Man skal altid overlade det til dem at få det sorte arbejde udført!

Søren Espersens gode humør

Jarl Cordua

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Groft sagt er bekymret for Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, der gerne optræder i diverse muntre kostumer, blandt andet sin kones tøj iført sjov hat på Facebook. Men der er sket noget med DFerens engang så gode humør. I fordums tid var Espersen altid mand for at bede sin mange frustrerede kritikere, der måtte leve med DFs tåbelige beslutninger, om nu at komme i sommerhumør i stedet for at gå og mukke.

Siden folketingsvalget sidste år, er det som om, at Espersen selv er faldet af på den og har tabt humøret i takt med den mistede indflydelse. Der er faktisk ikke grænser for, hvem Espersen er sur på. Den ene dag er det universiteterne. Den næste er det en vært på DR 2s Deadline og for tiden er det luftfartselskabet SAS. Foruden alle muslimerne, naturligvis, som han altid er sur på. Groft sagt synes, at tiden nu er kommet til, at Espersen tager sin egen medicin: Se nu at komme i godt humør!