Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Hvad med at være alternativ, Alternativet?

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Peter Nedergaard

Josephine Fock, Mira Issa Bloch, Rasmus Foged, Rasmus Nordqvist, Sascha Faxe og Theresa Scavenius er alle kandidater til at blive formand for Alternativet efter Uffe Elbæk. Nogle er eller har været MFere, nogle er lokalpolitikere, andre har tidligere stillet op til valg uden succes. Men fælles for alle formandskandidaterne er, at de er gode gammeldags partimedlemmer af Alternativet.

Groft sagt går ind for nytænkning. Vi er derfor skuffede over Alternativets mangel på samme. Hvorfor skal en kommende formand for Alternativet partout være partimedlem? Det er et krav i traditionelle partier, men hvorfor ligger Alternativet under for slig vanetænkning? Groft sagt foreslår i stedet kreativt, at feltet åbnes med allehånde personer, som kunne tænke sig jobbet.

Sverige classic

Eva Selsing

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Franskmændene kæmper med at få overblik over mængden af islamister i ordensmagten, ikke mindst efter det seneste knivangreb begået af en islamisk politimand. Herhjemme har PET også øget screeningen af politifolk, formentlig for at undgå sager som den franske.

I Sverige går man dog den anden vej. Det er næsten forventeligt. Her har regeringen befalet politimyndigheden at få flere personer med udenlandsk baggrund ind i styrken. For at få flere »kulturelle kompetencer« ind i ordensmagten, men også »sproglig kompetence« – hvad det så end betyder.

Det skal nok få problemerne til at forsvinde som dug for Solen. Sverige classic.