Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Hvad ligner det, at lesbiske nu ikke er tiltrukket af kvinder med penisser?

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Kvindekamp anno 2019

Jarl Cordua

Deres Groft Sagt hænger ubehjælpsomt fast i det kønsstereotype hængedynd, og har således svært ved at navigere i forhold til nutidens – indtil videre – 71 forskellige køn og især at tage dem alle lige alvorligt.

Lad det så være en ringe trøst, at også kønsminoriteter farer vild i køns-junglen. Tag for eksempel gruppen »lesbiske feminister« hvis tolerance åbenbart ikke omfatter transkønnede kvinder dvs. personer, der fødes som Adam, men siden føler sig som Eva.

Det har nu fået den dramatiske konsekvens, at førstnævnte gruppe er udelukket fra at komme i Kvindehuset i Gothersgade, kainsmærket som »transfober«. Ekskommunikationen af kvindefælleskabet, sker ifølge en blogger tæt på begivenhederne, fordi de »kategorisk afviser at indgå i seksuelle relationer med personer, der er født med en penis uafhængig af deres kønsidentitet.«

Groft sagt konkluderer, at kvindekampen i 2019 åbenbart handler om retten til at definere sig som kvinde og på vejen tage alle, der ikke er enige, som gidsler.

Dumbledore som klimaekspert

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

For nogle uger siden kunne man i medierne læse om, at 11.000 forskere slog klimaalarm. Kristeligt Dagblad har gennemgået underskriverlisten. Den tæller blandt andet Micky Mouse fra »Institute of the Blind« i Namibia og Albus Dumbledore fra Hogwarts i Harry Potter-romanserien.

En del danske forskere har også underskrevet. Det gælder for eksempel lektor Martin Klatt fra Institut for Statskundskab på SDU, som egentlig forsker i dansk-tyske relationer i et historisk perspektiv. Han har imidlertid skrevet under, fordi han som privatperson går vældig meget op i klimaspørgsmål. Underskriften er dog foretaget med forskerautoriteten.