Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Hussains danskhed

05DEBjeve-Hans-Hauge-172326.jpg
BMINTERN - Hans Hauge
Læs mere
Fold sammen

Man er dansk, hvis man regner sig selv som dansker. Integration er selvintegration. En socialrådgiver, M.M. Hussain, klager trods det i Politiken til vennerne over, at fjenderne ikke regner ham som dansk, selv om han selv gør det. Det er blot ret ligegyldigt, hvad andre mener, men sådan har Hussain det ikke. Han vil anerkendes også af dem, der ikke er Radikale. Der er dog noget mystisk ved ham. Han har rødder i »det pakistanske himmerige«, og at han har et ben i to lejre: en dansk og en pakistansk. Hvorfor mystisk? Fordi Pakistan (fra 1947) reelt først blev til i 1971, da Bangladesh løsrev sig. Det må være nogle bitte små rødder. Eller: Det pakistanske halløj er en ren opfindelse til brug i Danmark. Glem Pakistan.

»Til et folk de alle hører, som sig regne selv dertil.« Det ved Hussain. »Resten selv som dragedukker, sig fra folket udelukker.« Mon ikke det er det, som Hussain er ved at gøre. Selv.