Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Hurra for Apartpride

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hurra for Apartpride

Christian Marcussen

I anledningen af priden var der fest, regnbueflag og glade dage overalt. Men ikke for alle. For da Nørrebro Pride holdt åbningsfest, var hvide og heteroseksuelle forment adgang. Hvordan arrangørerne afgør folks seksualitet, tør Groft sagt ikke fantasere om, men det med hudfarve virker ligetil.

I gamle dage kaldte man den slags for racisme, men nu er raceopdeling blevet en god og progressiv ting. Formanden for Copenhagen Pride, Lars Henriksen, er for eksempel ret begejstret: »Det er glimrende, at der skabes nogle separatistiske rum rundt omkring. For mens vi, Copenhagen Pride, skaber de store, inkluderende rum, så ved vi også godt, at nogle føler sig utrygge i det, vi laver …«

Nu kan folk altså inddeles efter hudfarve i tryghedens navn. Apartpride kalder vi det. Så kan de sorte få deres helt egen Black Pride, mens de hvide hygger sig til White Pride. Det bliver en fest.

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Alt ved det gamle

Jarl Cordua

Nu tidligere kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S) indså langt om længe og efter to års prøvetid, at hun ligesom Venstres Tommy Ahlers var gået forkert, da hun sagde ja til en karriere i landspolitik. Hun manglede åbenlyst tilstrækkeligt med kynisme og stamina til at kunne holde ministerjobbet ud i længden.

Ny kulturminister er naturligvis igen blevet en socialdemokratisk apparatjik fra politikerfabrikken på statskundskabsstudiet. Som sædvanlig har den nye minister næsten ingen erhvervsarbejde bortset fra et konsulentjob i fagbevægelsen.

Vigtigst: Ministeren har hidtil været helt uden interesse for kirke og kultur. Ikke så meget som en stedfortræderpost i kulturudvalget er det blevet til, så det helt oplagte valg var derfor at udnævne den hidtidige  forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen. Hun er også loyal nok mod Mette Frederiksen ved ikke at rende finansministeren på dørene for flere midler til kulturlivet, når det piver.