Hans Hauge
Det hedder ikke levende højskolesang, men højskolesang LIVE. DR 2 producerede søndag norsk slow TV, idet der blev sunget højskolesange flere steder i landet fra tidlig morgen indtil Deadline. For nu at adskille det kirkelige og folkelige sang de midt i kirketiden. Radikale grundtvigianere går alligevel ikke i kirke, så hvad gør det?
Bibliotek, en slags højskole, et grundtvigsk forsamlingshus og en kirke lagde rum til sangen. Og der blev klappet og klappet. Det var jo underholdning. Det hele skulle lede op til den store finale. Ingen kunne regne ud, hvad der ville komme til slut. Det skulle naturligvis slutte med, at Isam B maltrakterede H.C. Andersen og endda i en kirke, hvor han kunne fortælle om sin Ramadansang. Så blev der klappet og smilet. Hvis der er noget, højskolefolket går ind for, er det: Mangfoldighed. Og nu må der klappes.
Information er tilbage i 1970erne
Bent Blüdnikow
Informations chefredaktør Rune Lykkeberg har i de seneste år kæmpet en svær kamp med at få sit blad til at nærme sig nutiden, men avisen hænger ubehjælpsomt fast i gamle klicheer fra 1970erne. Det var dengang, at Information kæmpede en kamp mod amerikansk imperialisme og støttede Kina og andre revolutionære regimer.
Nu konstaterer Lykkeberg, at Trumps likvidering af den iranske general var helt forkert. Den har »styrket de ødelæggende og undertrykkende kræfter i regionen«. Den var »strategisk dum og politisk ødelæggende.« Han kalder aktionen »impulsiv.«
Og Lykkeberg konkluderer: »Det er så banalt, at det skulle være overflødigt at gøre opmærksom på.«
Rune Lykkeberg ser bort fra et hav af kommentatorer, der mener, at aktionen var klog og planlagt gennem længere tid, men det er ikke så vigtigt, for med sin kommentar bringer den noget forvirrede chefredaktør sig på linje med avisens ældre læsere, der stadig nostalgisk mindes demonstrationerne foran den amerikanske ambassade under Vietnamkrigen. Det var tider.