Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Historien om et selvmord

Claes Kastholm Hansen: Efter at Ekstra Bladets ledelse længe har måttet tåle, at konkurrenten B.T. er kommet i spidsen på alle fronter, fra oplagsstørrelse over økonomi til afslørende journalistik, har Frejlif Olsens gamle avis omsider besluttet at æde et ordentligt stykke af sin egen hale i håb om at blive større, i det mindste for en dag.

Claes Kastholm Hansen Fold sammen
Læs mere

Avisens chefredaktør, Poul Madsen, forsvarer bruddet på kildebeskyttelsen i Thorning-skattesagen med hensynet til demokratiet. Det lyder ædelt. Samme begrundelse brugte han, da han i sin tid forsvarede sine medarbejderes kriminelle gennemsøgning af daværende miljøminister Karen Ellemanns skraldespand. Efter Ekstra Bladets brud på kildebeskyttelsen, der har efterladt spindoktor Peter Arnfeldt lige så ubeskyttet som elskeren i klædeskabet, er de politiske kommentatorer enige om, at nu er det slut med det politiske spindoktorregime. Det er nok usikkert. Men det er ikke usikkert, at det er slut med Ekstra Bladets position som offensivt afslørende avis. Ingen ved sine fulde fem vil i fremtiden turde betro sine hemmeligheder til en avis, der senere smækker én på forsiden for at få en god historie. Groft sagt kondolerer JP/Politiken med Ekstra Bladets selvmord.