Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Helvede, det er de andre

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Peter Nedergaard

Uffe Elbæk har begået en lang kronik om livets fortrædeligheder som formand for Alternativet i kamp mod alt og alle i partiet, som ville den arme mand det så ondt. Måske med undtagelse af Rasmus Nordquist og Sikandar Siddique. De andre arbejdede blot på at komme af med ham efter valgsejren i 2015, og Josephine Fock orkestrerede en målrettet sniper-strategi mod ham. Midlerne var dolke i ryggen og målrettede lækager til medierne. Groft sagt har ondt af Uffe Elbæk. Han var nemlig en bange mand. Meget bange endda. Og så begyndte det hele med noget så uskyldigt som en lykønskningstelefonsamtale til Josephine Fock efter valget i 2015, som løb af sporet, fordi han ikke ønskede hende tillykke tilstrækkeligt kraftigt. Sådan er de andre. Usle. Forfængelige. Egoistiske. Var de andre blot som Uffe Elbæk. Renhjertede. Kloge. Empatiske. Så havde alt været godt.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Findes?

Hans Hauge

Der må være mange Facebook-skribenter, som i deres gymnasietid er blevet tvunget til at læse Inger Christensens »Alfabetdigte«. Deri gentages ordet »findes« utallige gange. Det var naturligvis, fordi hun tvivlede på, at omverdenen fandtes, at hun nærmest bad om, at der må da findes noget. Per Højholt havde i sin tid sagt, at digte skulle handle om intethed. Hvad er det, der tyder på, at så mange har taget dette digt til sig? De gentager alle i kor: racismen findes – og så føjer de til: Også i Danmark. Og vupti: Nu kan alle se, at racismen findes. Sådan efterligner virkeligheden kunsten. DFs vælgere har desværre ikke læst Inger Christensen. De mener, der findes et yndigt land, men det er ikke et faktum.