Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Helt crazy!

Læs mere
Fold sammen

En meningsmåling fra Megafon har sendt chokbølger gennem det danske politiske landskab. Nej, vi tænker ikke på, at den viser, at Socialdemokraterne kunne være ude i noget nær frit fald på vej mod et historisk lavt niveau. Vi tænker derimod på, at Uffe Elbæk indimellem sine sammenligninger af regeringens politik med nazisternes politik har fået sit parti møvet op til at være på størrelse med Enhedslisten (ni pct.) Kort sagt: Næsten 20 pct. af vælgerne vil stemme på partier, hvis økonomiske politik er hentet ud af Anders And, og som har ledere, der på et eller andet tidspunkt har ønsket en revolution.

Det giver Deres Groft sagt et problem: Vi har vistnok tidligere refereret til Alternativet som værende en »sekt«, men med støtte fra 1/10 af danskerne må vi vel nu – nødtvunget – anerkende det som en selvstændig trosretning.

/Peter Kurrild-Klitgaard