Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Heldigt asen

28DEBKLAUS-KJ-LLER-GROFT-15.jpg
Klaus Kjøller Groft Fold sammen
Læs mere

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har lagt sig helt ned, sagt undskyld og er nu blevet benådet af Dansk Folkeparti med en næse. Mens alle er optaget af politikernes trakasserier, så afslører sagen enorme problemer i ministerens forhold til sine embedsmænd. Først tror ministeren, at hans embedsmænd vil holde tæt med, at det, han siger til Folketinget, ikke passer med dokumenterne. Så lækker embedsmændene til Berlingske, og ministeren må kæmpe for sit liv. Det sker med en generelt formet undskyldning: »Det er mit ansvar som minister, at det ikke er sket. Og det ansvar påtager jeg mig.«

Denne formulering lægger det reelle ansvar for balladen hos de lækkende embedsmænd. Det er heldigt for Larsen, at politikerne kunne redde ham med en næse. Hos sine egne embedsmænd står han stadig til fyring.