Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Headhunteransvar

Claes Kastholm Hansen: I Berlingskes kronik forleden gav forfatteren Rolf Bagger som medlem af den DR-bestyrelse, som ansatte Kenneth Plummer, et indblik i ansættelsesproceduren, som kunne være hentet fra et hidtil ukendt manuskript af Kafka.

Claes Kastholm Hansen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kandidaterne blev udsat for en række tests og »Resultaterne blev fremlagt i et utal af skemaer og talkolonner med flittig brug af powerpoint og virkede nærmest som en forelæsning over et par kapitler af Statistisk Årbog«. Ved ansættelsen af Plummer har den daværende bestyrelse gjort, ligesom man gør mange steder i erhvervslivet, der lider af mistillid til egen sund fornuft, benyttet et meget dyrt headhunterfirma, og den nuværende bestyrelse under Michael Christiansen agter åbenbart at finde Plummers efterfølger på samme måde. Det rejser tre spørgsmål: Har man overvejet, hvilke egnede emner man hermed automatisk sorterer fra, fordi de ikke vil underkaste sig de ydmygende betingelser, et headhunterfirma – som består af en flok teoretikere, hvoraf de fleste ingen erfaring med ledelse i det virkelige liv har - kunstfærdigt har udformet? Har man sikret sig, at de tests, spørgeskemaer, psykologiske narreprøver, halvinfantile interviews, som headhunterfirmaet benytter, først er blevet gennemprøvet på personer, der agter at anskaffe sig en ny hund? Og endelig: har man sikret sig, at man kan gøre regres gældende over for headhunterfirmaet, hvis den nye generaldirektør kommer til at koste DR lige så meget som den afgående?